یادگیری برنامه نویسی چقدر طول میکشد؟
برای مشاهده نسخه ویدیویی این مقاله، عضو تلگرام یا اینستاگرام من شوید.
بریم سراغ یکی از سوالات متداولی که دانشجوها از من می پرسن، یادگیری برنامه نویسی چقدر طول میکشد؟
خیلی ها قبل از شروع به من تیکت می زنن و میپرسن روزی چند ساعت وقت بذارم برنامه نویس میشم؟
من قبلا یه فرمول کلی گذاشتم که شما توی 2 تا 3 ماه با روزی چند ساعت کار کردن می تونین دید نسبی در رابطه با برنامه نویسی پیدا کنید. حالا می خوام، بیشتر این مورد (یادگیری برنامه نویسی چقدر طول میکشد؟) را بررسی کنیم.
من اگر تایم دقیقی بدم، مثلا بگم 3 ماه و 5 روز دیگه برنامه نویس میشی، و اون شخص ظرف این مدت به هدفش نرسه، اونوقت هست که طرف فکر می کنه کند ذهنه. پس بیاید به جای اینکه Deadline بذاریم (ضرب الاجل خودمون)، پارامترهای زیر رو بررسی کنیم و به جواب برسیم:
چه پارامترهایی در مدت زمان یادگیری برنامه نویسی تاثیرگذارند؟
- زبان برنامه نویسی
- پیش زمینه قبلی
- منبع آموزشی
- ضریب هوشی و سرعت یادگیری
- زبان انگلیسی
بیایید یک به یک بررسی کنیم هر کدام از این پارامترها چه تاثیری در مدت زمان یادگیری برنامه نویسی دارند.
1. زبان برنامه نویسی:
بعضی از زبان های برنامه نویسی مثل ++C و یا C مدت زیادی برای یادگیری نیاز دارد. در یک چنین زبان های سطح پایینی بیشتر کارها باید توسط برنامه نویس انجام شود. یکی از این کارها مدیریت حافظه هاست. همینطور مباحث نسبتا سختی مثل Pointer ها می تواند باعث سردرگمی یک تازه کار شود.
متاسفانه بسیاری از افراد بواسطه راهنمایی اشتباهی که از طرف دیگران می شوند، در وهله شروع به یادگیری، سراغ این زبان ها می روند. در صورتی که زبان های شیرینی مثل پایتون و سی شارپ برای اینکار وجود دارد. شخصا به افرادی که می خواهند وارد این فیلد شوند، شروع با زبان پایتون را پیشنهاد می کنم.
2. پیش زمینه قبلی:
اگر بواسطه دانشگاه یا مدارس دوره هایی مثل VB گذرانده باشید، می تواند کمک نسبتا خوبی به شما در یادگیری زبان های جدید و مدرن کند.
3. منبع آموزشی مناسب:
در انتخاب منبع آموزشی دقت کنید. همیشه منبع آموزشی با سطحی انتخاب کنید که مناسب شما است. اگر یک تازه کار هستید، مطمئن شوید منبع آموزشی شما مباحث را از پایه آموزش میدهد. همینطور مطمئن شوید مدرس روشی شیوا و بیانی ساده داشته باشد. بهترین روش این است که ویدیوهای رایگان دوره مورد نظر را در صورت امکان مشاهده کنید.
نکته مهمتر این است که سراغ منابع آموزشی “دانشگاه طور” نروید! منابعی که قدیمی است یا اصرار عجیبی دارد که ریاضیات را با برنامه نویسی تلفیق کند! یکی از علت هایی که دانشجویان ما بعد از فارغ التحصیلی از برنامه نویسی متنفر میشوند، این است که مجبور بوده اند مساله های ریاضی را با استفاده از یک زبان برنامه نویسی حل کنند! در صورتی که مثال های بسیار زیبایی را می توان به عنوان تمرین به دانشجو داد. مثالهایی که به نیازهای دنیای واقعی نزدیک تر است.
در دوره پایتون سایت کد آکادمی، تمرینات برنامه نویسی در قالب نیازهای روزمره طراحی شده است.
4. ضریب هوشی و سرعت یادگیری:
مسلما هر چه ضریب هوشی شما بالاتر باشد، زمان یادگیری برنامه نویسی کاهش پیدا می کند. ولی به این معنی نیست که یادگیری برنامه نویسی ضریب هوشی بالا می خواهد. شخصا در طراحی دوره های برنامه نویسی این موضوع را مد نظر قرار می دهم که قرار است دانشجوهای من نوجوانان به بالا باشند!
5. زبان انگلیسی:
اگر در حد خواندن سواد زبان انگلیسی دارید، می توانید سریعتر مشکلات برنامه نویسی را پیدا کنید. به دو دلیل، دلیل اول اینکه محیط های برنامه نویسی، خطاهای پیش آمده را به زبان انگلیسی به شما نمایش می دهد. دلیل دوم این است که شما وقتی با خطایی مواجه می شوید، می توانید آنرا خیلی سریع در سایت هایی مثل stackoverflow.com جستجو کنید. اگر با این سایت آشنایی ندارید، باید بدانید بعد از گوگل، این سایت مثل یک معلم دلسوز در کنار شما خواهد بود. نه فقط موقع یادگیری، بلکه حتی زمانی که متخصص می شوید…
اگر از زبان انگلیسی چیزی نمی دانید، احتمالا کمی بیشتر از حد معمول اذیت می شوید. پس اگر تصمیمتان برای یادگیری برنامه نویسی به صورت حرفه ای جدی است، حتما و حتما یادگیری زبان انگلیسی را در برنامه تان قرار دهید.
پس میبینید که هر کدام از موارد بالا تعیین کننده این است که چه میزان زمان برای یادگیری لازم دارید.
حالا می خواهم دو پیشنهاد به شما بدهم تا بتوانید در زمان سریع تری بر برنامه نویسی مسلط شوید:
- از این شاخه به آن شاخه نشوید و روی یک زمینه تمرکز داشته باشید. خیلی از دانشجویان می خواهند کمی بازی سازی یاد بگیرن، کمی طراحی سایت کنن، کمی برنامه نویسی اندروید…. در نظر داشته باشید شما همزمان نمی توانید چند خرگوش را باهم بگیرید!
- تلاش کنید و دلسرد نشوید. روزانه یک زمان مشخصی برای برنامه نویسی قرار دهید. حداقل روزی 30 دقیقه بذارید و یک مطلب کوچک یاد بگیرید، یه ویدیو ببینید یا حتی پروژه ای که برای خودتون تعریف کردین کار کنین. در واقع می خوام این پیوستگی در یادگیری ادامه دار باشه. مثل باشگاه رفتنمون نباشه که هفته اول حتی چند تا ست اضافه می زنیم ولی بعدش یواش یواش بیشتر تایم باشگاه صرف حرف زدن بشه. به هر حال مطمئنا 30 دقیقه در روز کافی نیست، ولی همینکه این تایم رو رعایت کنین مسلما برنامه نویسی رو یاد خواهید گرفت. پس اگر قرار هست فقط و فقط روزی 30 دقیقه وقت بذارین، لطفا موقع یادگیری موبایلتون رو سایلنت کنین و دم دست هم نذارینش.
درباره بهنام خانی
زمانی که تصمیم گرفتم برنامه نویسی را شروع کنم، متوجه شدم که نیاز است زمان زیادی را صرف پیدا کردن منابع مختلفی کنم و با کنار هم قرار دادن مطالب این منابع و کشف ارتباط مطالب با هم، در مورد برنامه نویسی تخصص پیدا کنم. بنابراین بعد از اینکه برنامه نویسی را یاد گرفتم و چند سالی پروژه های مختلف نرم افزاری را پیاده سازی کردم، تدریس را هم به عنوان یک علاقه شروع کردم. پس از چند سال تدریس، تصمیم به ساخت آموزش های ویدیویی گرفتم که بتوانم با زبانی ساده، سریع و کاربردی، حاصل مطالعات و تجربیات بازار کار را در اختیار علاقه مندان به طراحی سایت و اپلیکیشن قرار دهم.
نوشته های بیشتر از بهنام خانی4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
امکان ارسال نظر وجود ندارد.
بهنام جان واقعا میگم دمت گرم بخاطر اینای سایتت:
۱.خوانا بودن
۲.توضیح های بی طرفانه و جامع
۳.منابع عالی و درجه یک
۴.تدریس به زبان خییلی ساده
۵. امیدوار کردن بچه های این حوزه
۶.و ده ها چیز دیگه ی سایتت
بعضیا فقط بفکر منافعشون اند میان چارتا آموزش میزارن که فقط بفروشن ولی شما چندین بار منو پشتیبانی کردی و بعد فروش محصولات ولم نکردی
در کل با ما بعنوان مشتری رفتار نمیکنید و گویی عضو خونواده ایم
از خیییلی سایتایی ایرونی که مارو سرکیسه کردن و میکنن فراوان گله دارم
فقط خواستم تشکر کنم و یه درد دلی کرده باشم.
من مهندس یاسر الهه دادی از دانشگاه فردوسی تازه فارغ شدم و الانم زبان های زیادی از شما یاد گرفتم که پولش توش جونتون بشه
سلام دوست عزیز
خوشحالم که سایت کد آکادمی و خدماتش واستون مفید بوده
مسلما نظرات انرژی بخش شما برای ادامه این مسیر مفید خواهد بود
عالی
ممنون از نظر انرژی بخشتون