چه زبان برنامه نویسی یاد بگیرم؟
در طول دهه گذشته ، استفاده جهانی از اینترنت به بیش از 4.95 میلیارد کاربر رسیده است. تعداد وب سایت ها ، بازی ها ، شبکه های اجتماعی و برنامه هایی که کاربران به آن دسترسی دارند به همین ترتیب افزایش یافته است. بنا بر همین دلیل، صنعت مهندسی و توسعه نرم افزار به سرعت در حال رشد است. طبق گزارشات از سازمان هایی (با درب و پیکر) مثل دفتر آمار کار ایالات متحده، این صنعت در دهه آینده شاهد رشد 22 درصدی خواهد بود.
چگونه تصمیم بگیریم کدام زبان را یاد بگیریم؟
اگر به برنامه نویسی علاقهمندید اما مطمئن نیستید که از کجا شروع کنید ، باید با توجه به سطح مهارت فعلی خودتان ، یک سری اهداف حرفه ای را در نظر بگیرید و سپس بر این اساس ببینید که کدام زبان های برنامه نویسی محبوب تر و به اهداف شما نزدیک تر هستند. توضیحات کلی زیر زبان های مختلف برنامه نویسی را در بر می گیرد ، بنابراین می توانید تعیین کنید که بهترین گزینه برای شما کدام است.
زبانهای برنامه نویسی برای مبتدیان
اگر تازه شروع به یادگیری برنامه نویسی کرده اید ، بیشتر سراغ دوره های مقدماتی که پایه ها را آموزش می دهد بروید. در وب سایت کد آکادمی چندین دوره برنامه نویسی برای مبتدیان است که به صورت رایگان ارائه شده و به شما کمک می کند درک خوبی نسبت به زبان های برنامه نویسی مختلف پیدا کنید. مثل دوره رایگان پایتون برای مبتدیها، دوره برنامه نویسی اندروید برای مبتدی ها، دوره HTML, CSS و جاوااسکریپت برای مبتدیها. هنگامی که دوره پایه ای از برنامه نویسی را تجربه کرده اید، می توانید نسبت به شروع یادگیری یک دوره بزرگتر اقدام کنید.
بهتر است بدانید که صدها زبان برنامه نویسی در دسترس است. خوشبختانه ، چندین زبان وجود دارد که برای مبتدیان انتخاب بسیار مناسبی هستند.
پایتون
پایتون زبانی است که به سرعت در حال رشد است. این زبان دارای طیف گسترده ای از کتابخانه ها ، ابزارها و چارچوب ها برای شروع است. یکی از نقاط قوت زبان پایتون برای مبتدیان این است که یادگیری آن به راحتی قابل انجام است ، بنابراین اگر شما بتازگی می خواهید وارد دنیای برنامه نویسی شوید، این زبان می تواند گزینه بسیار مناسبی برای شروع باشد.
پایتون در موارد زیر استفاده می شود:
توسعه وب – سمت سرور
تجزیه و تحلیل داده ها و یادگیری ماشین
خودکار سازی کارها
توسعه برنامه های تلفن همراه و وب
ولی اگر شما قبلا تجربه برنامه نویسی دارید، بهتر است که مستقیم به سراغ یادگیری زبانی بروید که با اهداف شما همسویی بیشتری دارد.
کاتلین
کاتلین از جمله زبان های برنامه نویسی چند منظوره است. به این معنی که می تواند برای توسعه سمت سرور، برنامه های هیبریدی و موبایل استفاده شود. ولی بیشترین کاربرد آن در ایران نوشتن وب سرویس ها و همینطور در زمینه برنامه نویسی اندروید است.
زبان R
R یکی دیگر از زبان های پیشرفته است که عمدتا برای تجزیه و تحلیل داده ها ، آمار ، محاسبات و به تصویر کشیدن داده ها استفاده می شود. برنامه هایی که به طور کلی در رابطه با پایگاه داده ها یا هر ساختار داده بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.
همینطور اگر به وب علاقمندید، بایستی ببینید که بیشتر به بک اند علاقه دارید یا فرانت اند.
توسعه دهنده فرانت
HTML ، CSS و JavaScript زبانهای اساسی برای توسعه فرانت صفحات وب هستند. توسعه دهندگان همچنین می توانند از JavaScript برای برنامه نویسی بک اند نیز استفاده کنند.
توسعه دهنده بک اند
Python ، PHP و JavaScript سه زبان قدرتمند برای توسعه Back-End هستند. JavaScript یکی از مطمئن ترین زبانهای بک اند برای معماری در سمت سرور است. PHP یک زبان برنامه نویسی برای توسعه بک اند وب در نظر گرفته می شود. PHP به دلیل قابلیت های خود در سمت سرور ، انعطاف پذیری زیاد و ارتباط خوبی با HTML ، XML و JavaScript دارد. همینطور Python یک زبان برنامه نویسی با قابلیت اتوماسیون وب است. این زبان می تواند برای مدیریت و تجزیه و تحلیل داده ها هم بسیار مفید باشد.
زبان ++C
++C یکی دیگر از گزینه های بسیار خوب برای کسانی است که قبلا تجربه برنامه نویسی داشته اند. سی پلاس پلاس یک زبان برنامه نویسی چند منظوره است که می تواند برای توسعه برنامه های اندرویدی استفاده می شود. ولی بیشترین کاربرد آن معمولاً برای توسعه بازی ها، برنامه های بانکی و محاسبات ابری، ساخت درایورها برای سخت افزار و انجین های نرم افزاری است.
جاوا
جاوا یکی از قدیمی ترین زبان های برنامه نویسی است که همچنان کاربردها و طرفداران خود را دارد. با توجه به این محبوبیت ، آموزش ها و اطلاعات جاوا به طور گسترده ای در دسترس است ، که این امر باعث می شود تا بتوانید هر کجا که گیر افتادید، منبعی برای حل مشکلاتان پیدا کنید. هر چند پایتون و جاوااسکریپت هم جامعه بزرگی از برنامه نویسان و منابع یادگیری دارند.
جاوا در موارد زیر استفاده می شود:
توسعه وب
برنامه های همراه (که البته کاتلین به سرعت جایگزین آن شد)
برنامه های دسک تاپ
بانکداری
محبوب ترین زبان های برنامه نویسی
طبق آماری که توسط Stack overflow ارائه می شود، در سال 2022 پایتون و JavaScript محبوب ترین زبان های برنامه نویسی بین برنامه نویسان هستند و پس از آن HTML/CSS ، SQL و Java.
نتیجه گیری
در صورتی که می خواهید به تازگی شروع به برنامه نویسی کنید پایتون اولین پیشنهاد من به شما است. ولی در صورتی که زمینه برنامه نویسی دارید، مستقیم به سراغ علایق و اهداف خودتان بروید. بنابراین اگر به اندروید علاقه مندید به سراغ کاتلین، اگر به وب علاقمندید به سراغ جاوااسکریپت و اگر به اتوماسیون کارهای تکراری، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، تحلیل داده علاقمندید، مستقیما به سراغ پایتون و کتابخانه هایی که هر کدام برای حل مشکلی است بروید.